top of page

Tips για να βρεις ΚΙΝΗΤΡΟ για τη γυμναστική

Είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που λαμβάνω. Πως βρίσκεις κίνητρο για γυμναστική; Αν δεν έχεις όρεξη; Πως μπορείς να αλλάξεις παλιές συνήθειες;

Παρακάτω θα συζητήσουμε όλα τα tips που έχω βρει ότι λειτουργούν. Ελπίζω να σε βοηθήσει κάποιο από αυτά.


  1. Ξεκίνησε ένα ημερολόγιο γυμναστικής: σημείωνε κάθε φορά που κάνεις προπονήσεις. Δεν είναι ανάγκη να βάλεις κάποιον δύσκολο στόχο π.χ 5 φορές/την εβδομάδα αλλά ξεκίνα 2 ή 3 φορές και φρόντισε να το τηρήσεις για τουλάχιστον 3 εβδομάδες ώστε να δημιουργηθούν νέες νευρολογικές συνάψεις στον εγκέφαλο με αυτή τη νέα καλή συνήθεια.

  2. Ξεκίνησε ατομικές συνεδρίες: από την εμπειρία μου γνωρίζω ότι η ασκούμενη δεν μπορεί να ακυρώσει εύκολα μια εξατομικευμένη συνεδρία και έτσι νιώθει το κίνητρο να γυμναστεί ακόμα κι αν δεν ξύπνησε με τόση διάθεση. Αν μπορείς να διαθέσεις κάποια χρήματα γι' αυτή την επένδυση που θα κάνεις στον εαυτό σου είναι καταπληκτικό γιατί τα προγράμματα που θα ακολουθείς είναι φτιαγμένα πάνω στις δικές σου επιλογές-ανάγκες- δυνατότητες. Φυσικά θα έχεις και τον γυμναστή να σε παρακολουθεί ώστε να εκτελείς σωστά τις ασκήσεις απλά φρόντισε να ρωτήσεις (και να μην ντραπείς) αν είναι Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ και έχει την κατάλληλη εκπαίδευση γύρω από τον κλάδο.

  3. Είναι ένα θέμα Tough Love: άτομα που έχουν ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό, μπορεί να καταλάβουν προς τα που το πάω. Κάποιες φορές ή μάλλον στις πιο δύσκολες στιγμές θα εκτιμήσεις την δύναμη και την αποφασιστικότητα σου. Έτσι λοιπόν βάζεις κάτω την αναβλητικότητα και μπροστά τους στόχους σου. Στην τελική όλα είναι θέμα επιλογών και προτεραιοτήτων. Χρειαζόμαστε την πειθαρχία ώστε να βελτιώσουμε κάποιες συνήθειές μας. Δεν θα έχουμε πάντα την όρεξη να γυμναστούμε (είναι αποδεκτό αρκεί να μην συμβαίνει συχνά) αλλά μόλις ολοκληρωθεί η προπόνηση, έχεις αυτή την αίσθηση ικανοποίησης και χαράς.

  4. Φτιάξε ένα playlist: Υπάρχουν τόσες πλατφόρμες όπως το youtube/spotify/apple music που μπορείς να δημιουργήσεις τις λίστες των κομματιών που σε εμπνέουν να γυμναστείς.

  5. Γυμνάσου με μια φίλη σου: Βρες μια φίλη σου που θέλει να εντάξει την γυμναστική στην καθημερινότητα της και δώστε κίνητρο η μια στην άλλη όταν κάποια δεν έχει διάθεση για προπόνηση.

  6. Δημιούργησε χρόνο για γυμναστική: όπως είπα και παραπάνω όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Κάνε εγγραφή σε ένα Online Πρόγραμμα γυμναστικής όπου θα έχεις εσυ την δυνατότητα να επιλέξεις το μέρος που θα γυμναστείς και την ώρα.

  7. Έχεις 30 λεπτά μέσα στην μέρα: Τριάντα λεπτά αρκούν για να δεις την διαφορά. Είμαι σίγουρη ότι μπορείς να ξεκλέψεις 30 λεπτά για εσένα.

  8. Δοκίμασε κάτι νέο: Μην ακολουθείς τα ίδια και τα ίδια. Θα βαρεθείς και εσυ και το σώμα σου. Κάνε εναλλαγή στα διάφορα είδη γυμναστικής για να προσφέρεις μια νέα δοκιμασία στο σώμα σου και να μην μπαίνεις σε ρουτίνα. Δοκίμασε stretching, pilates, yoga, περπάτημα στο δάσος, ποδήλατο στο πάρκο κ.τ.λ.


Θα χαρώ πολυ να διαβάσω τις δικές σας προτάσεις και τα tips γύρω από το κίνητρο για τη γυμναστική. Ελπίζω να βοήθησα.


xx

Ioanna



Recent Posts

See All
bottom of page