top of page

10 TIPS για έξτρα Ενυδάτωση το καλοκαίρι

Το σώμα ενός μέσου ενήλικα εμπεριέχει τουλάχιστο 65% νερό, οπότε καταλαβαίνεις για την σημαντικότητα του νερού στον οργανισμό.

Οι ειδικοί προτείνουν την κατανάλωση 1.5 λίτρου νερού κάθε μέρα ή και παραπάνω σε περίπτωση μεγάλης θερμοκρασίας/άσκησης κ.τ.λ.

Το νερό χρειάζεται για την σωστή κυκλοφορία του αίματος, την ενυδάτωση των κυττάρων, την εξισορρόπηση της θερμοκρασίας, την καλή λειτουργία των ορμονών, την αποβολή τοξινών και το κερασάκι στην τούρτα για μια λαμπερή σφριγηλή επιδερμίδα.


Από την άλλη η ελάχιστη κατανάλωση νερού μπορεί να προσφέρει πόνο στο σώμα, κόπωση, μείωση της οξυδέρκειας, θαμπή επιδερμίδα και λιγότερη ζωντάνια.


Tips για Ενυδάτωση


  1. Πιες ένα ποτήρι νερό με το που ξυπνήσεις, προτού φας οτιδήποτε. Θα βοηθήσει τον οργανισμό να ξυπνήσει το πεπτικό σύστημα και να ενυδατώσει τα όργανα.

  2. Πιες νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας(ένα ποτήρι νερό ανά ώρα) και κατά προτίμηση σε θερμοκρασία δωματίου.

  3. Πάρε μαζί σου ένα φλασκί νερό παντού. Είναι καλύτερο για το περιβάλλον και φυσικά δεν χρησιμοποιείς πλαστικά μπουκάλια.

  4. Μετά τα γεύματα , περίμενε 30 λεπτά και πιες ένα ποτήρι νερό με μια σταγόνα αιθέριο έλαιο μέντας για να βοηθήσει στην πέψη.

  5. Μείωσε την κατανάλωση των διουρητικών ροφημάτων όπως καφέ, αλκοόλ, αναψυκτικά και ροφήματα με μεγάλη ποσότητα ζάχαρης τα οποία αφυδατώνουν.

  6. Μην κόβεις το πρωϊνό. Διάλεξε υγιεινά θρεπτικά συστατικά τα οποία θα σε κρατήσουν χορτάτη για πολλές ώρες.

  7. Απέφυγε τις βαριές τροφές με πολλά λιπαρά το βράδυ ή τροφές που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονές.

  8. Βάλε στην διατροφή σου τροφές πλούσιες σε προβιοτικά όπως κεφίρ, kombucha που θα φροντίσουν το έντερο και θα βοηθήσουν στην πέψη. Η ποιότητα του εντέρου (ή αλλιώς του 2ου εγκεφάλου) καθορίζει την σωστή λειτουργία και ευεξία του οργανισμού.

  9. Πρόσθεσε μπαχαρικά και βότανα που θα βοηθήσουν το συκώτι και το πεπτικό σύστημα όπως το τζίντζερ, το δεντρολίβανο, ο κουρκουμάς, το θυμάρι κ.α.

  10. Πρόσθεσε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στα γεύματα.


Δοκίμασε τα και πες μου εντυπώσεις μόλις δεις τις πρώτες αλλαγές.


xx

Ioanna



115 views0 comments
bottom of page